De impact van de ziekte verslaving reikt veel verder dan enkel het persoonlijk leven van iemand met een verslaving, naasten lijden hier ook hard onder. Samenleven met iemand die verslaafd is, kan heel zwaar zijn. Je hebt waarschijnlijk al veel tijd en energie gestopt in het proberen je naaste te helpen of tot inzicht te brengen: begripvol zijn, dreigen, middelen verstoppen/weggooien, ruzie maken, weggaan, hem/haar helpen of beschermen, gebruik proberen beperken,… Niets werkt. Integendeel: het gebruik wordt vaak steeds erger en jij voelt je opgebrand, machteloos, geïsoleerd en verdrietig. Het lijkt zelfs alsof jij meer lijdt onder de verslaving dan je naaste zelf.

Ben je het beu om te blijven strijden tegen de ziekte verslaving en bereid om eindelijk uit deze vicieuze cirkel te stappen? Wees welkom, wij kunnen jou helpen. Wij luisteren graag naar jouw verhaal, waar we belang hechten aan een warm contact waar je in alle openheid durft spreken. We gaan verkennen waar jouw noden liggen en hoe we jou kunnen helpen.

Je kunt bij ons terecht voor één of een combinatie van volgende zaken:

  • Een luisterend oor
  • Psycho-educatie over verslaving (en waarom bepaald helpgedrag niet werkt)
  • Concrete handvaten om anders te leren reageren op en omgaan met moeilijke situaties
  • Een persoonlijk therapeutisch traject om aan de slag te gaan met jouw gedragspatronen (Noot: een vaak voorkomend probleem van naasten van iemand met een verslaving is codependentie – zie ook onze pagina ‘codependentie’)
  • Naast individuele sessies bieden wij ook groepssessies aan. Onze ervaring leert dat dit zeer waardevol is om een steunnetwerk uit te bouwen
  • Hulp en ondersteuning in het zoeken naar manieren hoe we jouw naaste in behandeling kunnen krijgen. Wij bieden ook verslavingsbehandelingen, maar kunnen ook helpen een doorverwijzing naar een kliniek te regelen

We maken gebruik van verschillende methodieken en therapiestromingen: cognitieve gedragstherapie, ACT, systeemtherapie, innerlijk kindwerk, voice dialogue, lichaamsgericht werk, hartcoherentie,… Daarnaast wordt het 12-stappen Minnesota model als hulpmiddel gebruikt doorheen de behandeling. Ons team bestaat uit ervaringsdeskundige counselors en een klinisch psycholoog, die elk vanuit hun expertise de nodige ondersteuning bieden.