Essensi werd opgericht door Bert en Kirsten, twee hulpverleners in hart en nieren die op een sensitieve manier professionele kennis en kunde combineren met hun eigen ervaringsdeskundigheid.

E verwijst naar Ervaringsdeskundigheid en Evenwaardigheid. Als het een meerwaarde is voor de sessie delen we ook eigen ervaringen, omdat we weten dat dit helpend kan zijn binnen een therapeutisch proces.

Sensi staat voor gevoelens toelaten en durven voelen. Problemen in het heden ontstaan doordat we geleerd hebben om bepaalde gevoelens uit de weg te gaan. We helpen jou op zachte wijze om terug in contact te komen met deze gevoelens. Tegelijk staat sensi ook voor sensitief zijn, waarmee we onze eigen (hoog)sensitiviteit als kracht in de verf willen zetten.

I representeert het “Ik”, waarbij jij centraal staat en we op zoek gaan naar hoe we jou in je kracht kunnnen zetten. Maar verwijst ook naar de confrontatie met jezelf aangaan en leren wat jij zelf kan veranderen.

Met Essensi willen we naar de essentie gaan. Waar we benoemen wat benoemd moet worden en waar we jou met zorg en geduld naar de kern van het probleem brengen. We blijven niet aan de oppervlakte, maar pakken het probleem bij de wortel aan en leggen oude patronen bloot.