Als je deze pagina bezoekt, betekent dit waarschijnlijk dat jij of iemand uit je omgeving worstelt met een verslaving en je hier hulp voor zoekt. Dit is vaak geen gemakkelijke stap, dus wees welkom. Onze behandeling richt zich op iedereen die een middelenverslaving (alcohol, drugs en medicatie) en/of een gedragsverslaving (zoals gokken, gamen, seks, relaties, werken,…) heeft en hier hulp voor zoekt.

In een eerste gesprek gaan we verkennen waar jouw noden liggen en hoe we jou hierin kunnen begeleiden. We hechten hierbij veel belang aan een warm contact, waar je in alle openheid kunt spreken maar waar ook ruimte is voor positiviteit en humor. Als je graag verder door ons begeleid wordt, maken we een individueel behandelplan op maat op, waarbij een combinatie van individuele en groepssessies, alsook ondersteuning van familie mogelijk is.

Tijdens de behandeling reiken we jou de tools aan om een sterk herstel en een clean en gelukkig leven uit te bouwen. We gaan aan de slag met de onderliggende patronen van jouw verslaving en/of gedrag, gaan op zoek naar jouw triggers en versterken jou in het leren omgaan met moeilijke situaties of gevoelens.

Daarnaast gaan we ook kijken hoe we herstel in alle belangrijke facetten van jouw leven kunnen inbouwen, waarbij de nadruk ligt op het uitbouwen van een waardevol en gelukkig leven. Hierbij werken we rond vijf pijlers:

  • Sociale en familiale relaties (bvb herstel van relaties met familie en vrienden, gezond netwerk uitbouwen,…)
  • Algemene gezondheid (fysiek en mentaal)
  • Ondersteuning bij praktische problemen (bvb woonst, administratie,…)
  • Vrije tijd
  • Zingeving (bvb opleiding, werk,…)

We maken gebruik van verschillende methodieken en therapiestromingen: cognitieve gedragstherapie, ACT, systeemtherapie, innerlijk kindwerk, voice dialogue, lichaamsgericht werk, hartcoherentie,… Daarnaast wordt het 12-stappen Minnesota model als hulpmiddel gebruikt doorheen de behandeling. Ons team bestaat uit ervaringsdeskundige counselors en een klinisch psycholoog, die elk vanuit hun expertise de nodige ondersteuning bieden.

Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.