Veel hulpverleners durven niet goed te werken met mensen met een verslaving of hebben hier te weinig kennis over. Anderen behandelen wel alcoholverslaving maar deinzen terug voor middelenverslavingen of gedragsverslavingen (zoals gokken, gamen, seks,…). Dit is jammer, zeker omdat zeer veel cliënten kampen met een (onderliggende) verslavingsproblematiek en het onbehandeld laten van verslaving ervoor zorgt dat de cliënt problemen blijft ervaren.

Boom - Supervisie - Essensi

Daarom bieden wij naast therapie ook supervisie aan voor hulpverleners die dat extra duwtje in de rug of meer handvaten nodig hebben om te durven werken met verslaving. Ook hulpverleners die graag samen willen reflecteren over of vastlopen in een casus zijn welkom bij ons. Naast een uitgebreide kennis over verslaving kunnen wij heel wat methodieken aanreiken om met het nodige vertrouwen verslaving te behandelen.

Supervisie kan individueel of in groep (bijvoorbeeld in een groepspraktijk, bij een intervisiegroep,…), éénmalig of in traject. Een individuele supervisie kost 70 euro per uu. Een groepsintervisie is op aanvraag.