Werken rond verslaving voor professionals

Verslaving is een problematiek waar veel mensen mee worstelen. We horen dat heel wat hulpverleners liever niet werken met mensen met een verslaving. Vooral omdat het hun ontbreekt aan tools en de juiste kennis. Maar zelfs wanneer je deze problematiek probeert te vermijden, blijkt tijdens een begeleiding toch regelmatig dat er sprake is van een middelenprobeem of ander verslavingsgedrag. Deze opleiding is gericht naar die hulpverlener die wat extra tools of inzichten kan gebruiken voor het zelfzeker werken rond verslaving. Maar ook voor de hulpverlener die reeds wat kennis heeft rond verslaving en graag zijn horizon wil verruimen.

Met deze tweedaagse opleiding gaan we heel praktisch aan de slag rond dit thema. We leren je interessante modellen en theoriëen kennen die we dagelijks inzetten in onze praktijk. We geven je concrete tools mee die je zelf zo kan gebruiken in je begeleidingen. Er wordt kennis en inzicht meegegeven rond verslaving die je nog niet eerder hebt gehoord.

We bieden niet alleen een theoretische visie aan, maar door de ervaringsdeskundigheid nemen we je werkelijk mee in de beleving van een persoon met een verslaving.

We maken deze tools ook levendig met voorbeelden uit onze eigen praktijkervaring. Daarbij maken we ook ruimte voor casusbesprekingen zodat je met bruikbare inzichten aan de slag kunnen in je eigen praktijk.

Deze cursus wordt gegeven door Bert Engelen en Kirsten Jacops. Bert is een ervaringsdeskundig verslavingstherapeut en heeft na een strijd van 25 jaar met zijn verslaving de weg naar een nuchter leven gevonden. Hij werkt al enkele jaren in de verslavingszorg, zowel in de privé zorg als in de reguliere zorg. Kirsten heeft als klinisch psycholoog al vele jaren ervaring in het begeiden van mensen met een verslaving en hun naasten. Zij heeft haar praktische kennis rond verslaving vooral opgedaan door te werken in privé klinieken. Kirsten en Bert werken al vijf jaar samen en hebben een duidelijke visie ontwikkeld rond verslaving die ze graag willen delen met anderen. Samen hebben zij Essensi opgericht, een initiatief dat zich specialiseert in het begeleiden van mensen met verslaving en codependency.

Data en adres:
Maandag 1 juli 2024 en 8 juli 2024, telkens van 9u30 tot 16u30.
Mechelsebaan 17, 2570 Duffel (Huis Chakana)

Wat praktische informatie:
Koffie, thee en water worden voorzien, alsook al het nodige cursusmateriaal.
De locatie ligt op 20 min wandelen van het station van Duffel.
Er is voldoende parkeermogelijkheid in de buurt

Kostprijs:  €240

Inschrijven: Bel 0478/265951 of email bert@essensi.be